Λατρεμένη Δευτέρα…

Υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλοι οι άνθρωποι ανά την υφήλιο: αν η Δευτέρα ήταν αντικείμενο, θα ήταν ένα ενοχλητικό ξυπνητήρι.

Δεν είναι τυχαίο ότι τη Δευτέρα δεν μπορείς να προσαρμοστείς στους εργασιακούς ρυθμούς. Λέγεται πως η τάση αυτή έχει τις ρίζες της στους αρχαίους πολιτισμούς που είχαν αφιερώσει αυτή την ημέρα στη θεότητα του φεγγαριού.

Γι΄αυτό ακριβώς στις περισσότερες γλώσσες η Δευτέρα αποδίδεται ως «μέρα του φεγγαριού»: Lunes στα Ισπανικά, Lunedì στα Ιταλικά, Lundi στα γαλλικά, Monday στα Αγγλικά. Ύστερα, λοιπόν, από την Κυριακή, τη γιορτινή ημέρα του ήλιου, έρχεται η ημέρα της Σελήνης που σε καλεί να στραφείς προς τα «μέσα», μέσα στο σπίτι, μέσα στον εαυτό σου, να ασχοληθείς με μικροδουλειές, να ηρεμήσεις από την ένταση γιορτής και να μπεις σιγά-σιγά στη νέα εβδομάδα…

Το καλό είναι πως κάθε πρωί μπορείς να σηκώνεσαι έχοντας χορτάσει τον ύπνο σου ανενόχλητος/η από θορύβους ή τσιμπήματα με τις ταμπλέτες Pyrox Mat με φυσικές πυρεθρίνες. Ζήσε ανέμελα και υποδέξου κάθε καινούρια ημέρα με δύναμη και χαμόγελο!